Projecten

Naast regulier onderhoud komen er met regelmaat ook bijzondere projecten bij KdL Automotive die niet dagelijks voorkomen. Wij zetten graag een aantal van deze projecten in de schijnwerpers.

Motorwissel Volvo PV 444

Voor een laatste type Volvo PV 444 uit 1957 heeft KdL Automotive naast groot regulier onderhoud een geheel gereviseerde Volvo B16 motor geplaatst in de Volvo PV444.
b16-motor-uitbouw-pv-444
Een B16 motor is tegenwoordig behoorlijk zeldzaam omdat het een 6-volts motor is en er hierdoor steeds minder onderdelen voor te verkrijgen zijn. Dankzij goede contacten in de Volvo-wereld heeft KdL Automotive samen met de klant een geheel gereviseerde B16 gevonden. Deze B16 hebben we na een uitgebreide afstelling en controle in de 444 gemonteerd. Daarnaast werden alle remonderdelen van de Volvo PV 444 geheel nagekeken en vervangen. Dit was vanwege de leeftijd van de auto een leuke uitdaging. Een aantal remonderdelen zijn niet meer leverbaar voor deze auto, gelukkig hebben we deze onderdelen kunnen reviseren. Deze 444 rijdt en oogt, alsof deze oldtimer zo uit de showroom is komen rijden!

schitterende-mooie-volvo-pv444-444-opgesteld

Megasquirt in een Volvo 164

Een Volvo 164 E beschikt over een Bosch D-Jetronic injectiesysteem, die geregeld problemen kan geven. Onderdelen van een D-Jetronic systeem kunnen prijzig zijn en sommige onderdelen zijn zelfs helemaal niet meer te krijgen. Om deze problemen op te lossen bij een wat sportiever gemaakte Volvo 164 (met onder andere originele verlagingsveren, stabilisatiestangen, Volvo R-Sport onderdelen en allerlei andere aanpassingen aan het onderstel) is ervoor gekozen om het D-Jetronic injectie systeem van de Volvo B30E motor te vervangen door een Megasquirt programmeerbaar injectiesysteem. Het resultaat is verbluffend: de auto levert aanzienlijk meer vermogen en is bovendien bij een rustige rijstijl een stuk zuiniger.
volvo-164-b30e-inbouw-aftermarktet-ecuvolvo-164-megasquirt-ms3x-racen-op-zandvoort

Koppakking vervangen DAF 55.

We zijn gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en restauratiedaf-33-44-55-66-motor-reparatie van oude Volvo’s. Echter hebben wij ook verstand van andere oude voertuigen. Deze DAF was helaas stilgevallen door een lekke koppakking. Ons vermoeden is dat deze wagen in het verleden een lange tijd gestald heeft gestaan op een slechte manier; er zat geen koelvloeistof in de wagen maar water. Het water had het koelsysteem en de koppakking aangetast, dat heeft ervoor gezorgd dat de koppakking sneller lek is gegaan dan bij normaal gebruik. We hebben de koppakking vervangen en de motor een grote beurt gegeven. De auto heeft nog nooit zo mooi gelopen volgens de eigenaar.

cilinderkop-daf-55-gevlakt-vlakken-schoongemaakt-gereinigddaf-cilinderkop-gemonteerd-koppakking-vervangen

De eigenaar had helaas wel pech met de auto: na een tijd liep de motor weer slechter, na een diagnose bleek er een klepveer gebroken te zijn.
Veel garages halen de cilinderkop eraf om deze te vervangen, wij hebben echter speciaal gereedschap en kunnen deze reparatie uitvoeren zonder de cilinderkop te verwijderen.

klepveer-verwijderen-klepveerspanner-gebroken-tuimelaaras-verwijderd-kleppen stellengebroken-klepveer-tuimelaar-kleppen

Voor meer informatie over het onderhoud aan uw auto, een prijsopgave of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen per e-mail:

info@kdlautomotive.nl

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!Of per telefoon op genoemde tijden:


Tel. 06 - 170 88 209
ma-vr: 09:00-22:00
za-zo: 10:00-22:00

Wij zijn gevestigd in Middelbeers, nabij Oirschot.