Projecten

Naast regulier onderhoud komen er soms ook bijzondere projecten voor bij KdL Automotive die niet dagelijks voorkomen. Hieronder treft u een aantal van deze projecten aan.

Motorwissel Volvo PV 444

Voor een laatste type Volvo PV 444 uit 1957 heeft KdL Automotive naast het reguliere onderhoud (en het wegwerken van achterstallig onderhoud) een geheel gereviseerde Volvo B16 motor geplaatst in de Volvo 444.
b16-motor-uitbouw-pv-444
Een B16 motor is tegenwoordig behoorlijk zeldzaam omdat het een 6-volts motor is en steeds meer onderdelen zijn helaas niet meer te krijgen voor de Volvo B16. Dankzij goede contacten in het Volvo-wereldje heeft KdL Automotive samen met de klant een geheel gereviseerde B16 gevonden, welke na een uitgebreide afstelling en controle in de 444 gemonteerd is. Ook werden alle remonderdelen van de Volvo PV 444 geheel nagekeken en vervangen, ook dit was vanwege de leeftijd van de auto een leuke uitdaging, bepaalde remonderdelen zijn niet meer leverbaar voor deze auto, er is gelukkig hier een oplossing voor: revisie van de remschoenen en dit hebben we laten doen. De 444 rijdt en ziet eruit als een nieuwe auto alsof deze zo uit de showroom in 1957 is komen rijden!

schitterende-mooie-volvo-pv444-444-opgesteld

Megasquirt in een Volvo 164

Een Volvo 164 E beschikt over een Bosch D-Jetronic injectiesysteem welke geregeld problemen kan geven. Onderdelen van een D-Jetronic systeem kunnen prijzig zijn, en sommige onderdelen zijn zelfs helemaal niet meer te krijgen! Om deze problemen bij een wat sportiever gemaakte Volvo 164 (met onder andere originele verlagingsveren, stabilisatiestangen, Volvo R-Sport onderdelen en allerlei andere aanpassingen aan het onderstel) op te lossen is ervoor gekozen om de D-Jetronic injectie van de Volvo B30E motor te vervangen door een Megasquirt programmeerbaar injectiesysteem. Het resultaat is verbluffend: de auto levert aanzienlijk meer vermogen en is bovendien bij normaal rijden een stuk zuiniger!
volvo-164-b30e-inbouw-aftermarktet-ecuvolvo-164-megasquirt-ms3x-racen-op-zandvoort

Koppakking vervangen DAF 55.

We zijn gespecialiseerd in onderhoud, reparatie en restauratiedaf-33-44-55-66-motor-reparatie van oude Volvo’s dit betekent echter niet dat we geen verstand hebben van andere oude auto’s!
Deze DAF was helaas stilgevallen door een lekke koppakking. Naar ons vermoeden heeft deze wagen in het verleden een lange tijd gestald gestaan op een slechte manier, er zat geen koelvloeistof in de wagen maar water.
Het water had het koelsysteem en de koppakking aangetast wat ervoor heeft gezorgd dat de koppakking sneller lek is gegaan als normaal.
We hebben de koppakking vervangen en de motor een grote beurt gegeven, de auto had nog nooit zo mooi gelopen volgens de eigenaar.

 

cilinderkop-daf-55-gevlakt-vlakken-schoongemaakt-gereinigddaf-cilinderkop-gemonteerd-koppakking-vervangen

De eigenaar had helaas wel pech met de auto: een tijdje later liep de wagen weer slechter, na een diagnose bleek er een klepveer gebroken te zijn.
Veel garages halen de cilinderkop eraf om deze te vervangen, wij hebben echter speciaal gereedschap en kunnen deze reparatie uitvoeren zonder de cilinderkop te verwijderen.

klepveer-verwijderen-klepveerspanner-gebroken-tuimelaaras-verwijderd-kleppen stellengebroken-klepveer-tuimelaar-kleppen

 

 

Voor meer informatie over het onderhoud aan uw klassieke auto, een prijsopgave of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen per e-mail:

info@kdlautomotive.nl

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!Of per telefoon op genoemde tijden:


Tel. 06 - 170 88 209
ma-vr: 09:00-22:00
za-zo: 10:00-22:00

Wij zijn gevestigd in Middelbeers, nabij Oirschot.

Bezoek ook eens onze andere sites:
LPGuitbouwen.nl
Autolassen.nl

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.