Uitlijnen

Bij KdL Automotive beschikken we over de nieuwste 3D uitlijnapparatuur en geavanceerde technieken om uw auto optimaal uit te lijnen. Maar waarom zou u nou uw auto uit moeten laten lijnen?

De belangrijkste redenen om uw auto uit te laten lijnen:
  • Beperking van de slijtage van de banden zoals schuin afslijten of cupping
  • een goed uitgelijnde auto verbruikt minder brandstof
  • de wegligging wordt verbeterd
  • veiligheid omdat een auto tijdens het rijden of remmen niet naar links of rechts zal trekken

Bij het uitlijnen van uw auto worden de ophangingsdelen aan de voor- en achterzijde van de auto exact op elkaar afgestemd. Dit zorgt ervoor dat de banden correct op de weg staan en bijvoorbeeld niet naar buiten of naar binnen gedraaid staan.

Wanneer uw banden optimaal op de weg staan is de weerstand tussen de banden en de weg minimaal, en rolt de auto gemakkelijk. Hierdoor slijten de banden mooi gelijkmatig af, wat direct ook zorgt voor de minste slijtage. Daarnaast zorgt het ook voor brandstofbesparing. Met minder weerstand hoeft de motor van uw auto minder hard te werken om te kunnen rijden.

Een ander logisch gevolg wanneer uw banden optimaal op de weg staan is dat uw wegligging sterk verbetert. Hierdoor houdt u makkelijker controle over uw auto in bochten en onvoorziene situaties. Met de verbetering van de wegligging verbetert dus ook automatisch uw veiligheid in het verkeer.

Wanneer uitlijnen?volvo uitlijnen s60 s80 s90 v70 xc70 v90 xc90 uitlijner specialist banden kdl brabant oirschot middelbeers eindhoven tilburg specialist

Wanneer is het sowieso aan te raden om de uitlijning te controleren? Hieronder vindt u een overzicht:

  • wanneer uw banden onregelmatig slijten
  • wanneer er problemen zijn bij het sturen van de auto, zoals het naar links of rechts trekken, het niet terugdraaien van het stuur na een bocht, of uw stuur staat niet recht als u rechtdoor rijdt
  • als u nieuwe banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wilt rijden
  • wanneer er een onderdeel van de ophanging is vervangen, zoals bijvoorbeeld draagarmen.
Kosten uitlijnen bij KdL Automotive:

Een standaard 2 punts uitlijnbeurt kost bij ons €79.50 incl BTW.

Voor 4 punts uitlijning of vastzittende bouten geld een tarief van €25,- incl BTW per 15min.