Onderhoud Volvo XC90

De Volvo XC90 is een snelle en betrouwbare SUV van Volvo die uiterst populair is als youngtimer bij zelfstandige ondernemers. KdL Automotive heeft ruime ervaring in het onderhouden en repareren van de Volvo XC90 en kan uw auto voor een aantrekkelijke prijs onderhouden.

 

Vaste tarieven onderhoud Volvo XC90 *

Voor een aantal reparaties / onderhoud hanteert KdL vaste prijzen voor uw Volvo XC90.

Ook voor een APK (Algemene Periodieke Keuring) bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij hebben een leenauto ter beschikking.

Kleine beurt 5 cylinder € 220
Distributieriem vervangen € 450
Automaat olie verversen € 350

Klachten en problemen Volvo XC90

Veel voorkomende klachten en problemen van de Volvo XC90 zijn:

 • draagarmen voorzijde
 • schokbrekerschalen voor en achter
 • motorsteunen
 • uitvallen van speakers en/of raambediening en spiegelbediening in portieren
 • storingen in ABS remsysteem en SRS/airbag
 • doorgezakte vering en schokbrekers
 • problemen met het AWD-systeem
 • versleten remblokken en remschijven
 • lekkage van de kachelradiateur en verwarming
 • slippende koppeling
 • problemen met de automaatbak (brein, keerringen, inwendige lekkages en vervuiling van de automaat, of veel slip en defect raken van de automatische versnellingsbak)
 • storingen in airconditioning / climate control (ECC)
 • lekkage en bijgeluiden stuurhuis
 • problemen aan gasklephuis (eerste modeljaren van de XC90)
 • lekkage of defect raken van de turbo

Natuurlijk zijn er nog wat meer kwalen die zich voor kunnen doen bij de Volvo XC90, bovengenoemde klachten komen het meest voor. Door goed onderhoud kunnen deze klachten verholpen en/of voorkomen worden. Bij KdL Automotive bent u hiervoor aan het juiste adres met uw Volvo XC90!

Wij raden sowieso aan om aan het voorgeschreven onderhoudsinterval van Volvo voor de grote beurt en kleine beurt op te volgen. Dit is afhankelijk van het motortype en bouwjaar van uw Volvo XC90.


Vaste tarieven onderhoud Volvo XC90 *

Voor een aantal reparaties / onderhoud hanteert KdL vaste prijzen voor uw Volvo XC90.

Ook voor een APK (Algemene Periodieke Keuring) bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij hebben een leenauto ter beschikking.

Hieronder treft u een aantal veelvoorkomende reparaties en servicebeurten waar deze vaste prijzen voor gelden.


Kleine beurt Volvo XC90

Wij raden u aan om bij de Volvo XC90 ongeacht motortype, een onderhoudsinterval van 15.000km aan te houden of één jaar voor de kleine beurt en 30.000km of twee jaar voor een grote onderhouds beurt. Dit om uw auto in goede maar vooral ook een veilige staat te houden.

 • Uw Volvo XC90 wordt geheel optisch nagekeken op slijtage van diverse onderdelen
 • vloeistofniveaus worden gecontroleerd.
 • olie en oliefilter worden vervangen.

Kleine beurt XC90, 5 cilinder benzinemodellen voor € 220,- inclusief BTW.

Distributieriem vervangen Volvo XC90 benzine

De distributieriem is verantwoordelijk voor de timing van uw gehele motor. Als deze breekt is er kans op motorschade, en daarbij behorende vervelende kosten en ongemakken. Vervang daarom uw distributieriem op tijd, na 160.000km of 8 jaar (benzinemodellen 5-cilinder Volvo XC90). Als u uw auto tweedehands gekocht heeft en u weet niets van de historie is het altijd verstandig om voor uw veiligheid en betrouwbaarheid van de Volvo de distributieriem te vervangen, samen met een grote beurt.

Distributieriem vervangen (benzinemotoren tot motornummer 3188688) door een originele Volvo distributieriem € 450,- inclusief waterpomp, spanrollen, klein materiaal, arbeid en BTW.

Distributieriem vervangen (5-cilinder benzine) door een originele Volvo distributieriem € 450,- inclusief waterpomp, spanrollen, klein materiaal, arbeid en BTW.

Vervanging van de riem voor de Volvo XC90 met 6-cilinder (zoals de T6) of dieselmodellen: op aanvraag.


 

Automaat olie verversen Volvo XC90 met AW55-50S/N automaat

De olie in uw automaatbak wordt volgens het onderhoudsprogramma van Volvo nooit vervangen in de levensduur van de auto, enkel bij taxi’s word aangeraden de olie elke 80.000 km te verversen.

Uit de praktijk blijkt dat het ook bij normaal bereden auto’s aan te raden is om uw automaat olie elke 80.000km te verversen. Olie vervuild namelijk en wordt dikker waardoor uw automaat sneller slijt en ruwer/slechter kan gaan schakelen. Ook zitten er dopes aan de olie toegevoegd tegen bijvoorbeeld het schuimen van de olie en beschermen van diverse onderdelen na loop van tijd zijn deze dopes uitgewerkt en wordt uw dure automatische versnellingsbak niet meer goed beschermd.

In tegenstelling tot de concurrentie verversen wij uw olie op de door Volvo aangeraden manier met originele Volvo olie. Dit heeft 2 voordelen:

 1. wij verversen met originele olie, de concurrentie veelal met imitatie daar de olie €18,- ex BTW per liter kost (11L benodigd), deze olie voldoet volledig aan de voorschriften en mist niet of heeft niet verkeerde toevoegingen.
 2. We verversen volgens de Volvo-richtlijnen handmatig de olie, met een Powerflush (wat momenteel “hip and happening is”) met de daarbij behorende reinigers word de bak zo agressief gespoeld dat er brokken vuil kunnen losweken/losslaan waardoor kanalen geblokkeerd worden en uw bak na reiniging zelfs slechter schakelt of defect kan raken.

Verversen van uw AW55-50 S/N automaat bak volgens Volvo richtlijnen met Volvo olie kost bij ons € 350,– incl BTW. Voor de XC90 met GM-transmissie (6-cilinder modellen): op aanvraag.


*Bij uitzonderlijkheden zoals afgebroken bouten of andere defecten aan het voertuig vervalt het offertebedrag direct.
Gevonden mankementen overleggen we met u en we bieden u een reparatievoorstel aan.
Om scherpe prijzen te hanteren alsook het verschil tussen de diverse modellen auto’s, vallen de vloeistoffen als remvloeistof, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof buiten bovenstaande offertebedragen.

KdL Automotive is dé specialist in Brabant voor uw Volvo youngtimer en oldtimer!